BMW Concept M4 Coupe: parfum de M4

Priveşte-l pe BMW Concept M4 Coupe ca pe începutul unei numărători inverse, la finalul căreia vom afla configuraţia finală a supercoupe-ului M4. Care, în ciuda numelui nefericit – fanii vor deplânge, cu siguranţă, decesul iconicului logo M3 –, va fi exact cum am sperat: musculos, agresiv, copleşitor. Şi, evident, foarte rapid.

Dovada o ai în faţa ochilor, vopsită într-un auriu orbitor: BMW Concept M4 Coupe oferă tot atâta linişte privirilor pe cât o face o bombă cu ceas. Iar uriaşele aerisiri laterale, sculptate sub farurile cu priviri sinistre, nu sunt acolo de florile mărului: împreună cu priza centrală, poziţionată la o palmă de calandrul cu bare duble transversale (evocând designul jantelor M, de 20 inch diametru), oxigenează monstrul tăinuit de capota bombată. Din păcate, BMW tace mâlc în forţei sale…

Din lateral, cu excepţia roţilor dolofane şi a “branhiilor” supradimensionate, decupate în aripile frontale (acestea au atât rol decorativ, cât şi unul funcţional, asigurând o răcire eficientă la nivelul roţilor), BMW Concept M4 Coupe expune elementele care au făcut şi din Serie 4 unul dintre cele mai atractive coupe-uri 2+2. Respectiv, o capotă lungă, patru bosaje bombastice, un plafon alunecos şi o linie mediană pronunţată.

Totuşi, prin prisma potenţialului său, viitorul M4 va fi admirat, în majoritatea ocaziilor, din spate; ca atare, BMW Concept M4 Coupe sugerează şi aici un decor aparte, cu patru guri de evacuare şi un extractor funcţional. Toate, fabricate din fibre de carbon. Apropo: celebrul material compozit a fost utilizat atât la confecţionarea plafonului, cât şi a splitter-ului frontal. În mod normal, le vom vedea şi pe modelul de serie, completând reţeta celui mai aşteptat BMW de la… ultimul M3 încoace.

Sursa: BMW

Error thrown

Cannot use object of type stdClass as array