BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe: renaşterea Seriei 8?

Desfăşurată anual pe malul lacului Como din Italia, Concorso d’Eleganza Villa d’Este este o expoziţie de maşini clasice rare şi foarte scumpe. Ei bine, sezonul acesta, regulile s-au rescris: vedetă a fost BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe, un proiect venit din viitor (sperăm noi, unul apropiat).

BMW este partenerul oficial al evenimentului de mai bine de zece ani. Şi, ţinând cont de publicul elitist, Concorso d’Eleganza Villa d’Este este un foarte bun exerciţiu de imagine pentru binecunoscutul producător premium. În 2012, de exemplu, bavarezii s-au străduit să atragă atenţia cu Z4 Zagato Coupe, iar, la ediţia din acest an, au dezvăluit Pininfarina Gran Lusso Coupe – conceptul ce pare a anunţa renaşterea Seriei 8.

Coupe-ul cu patru locuri este rodul colaborării departamentului de design BMW, condus de Karim Habib, şi prestigioasa casă italiană de design Pininfarina. Bazat pe platforma modificată a lui Serie 7, el are tracţiune spate şi este animat de excelentul V12 biturbo de 6 litri, ce dezvoltă 544 CP.

Spre deosebire de Zagato Coupe, care era un model de serie puternic modificat, BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe este un „barometru” mai de încredere cu privire la felul în care designul mărcii germane ar putea evolua în următorii ani.

În ciuda liniilor preponderent noi, conceptul păstrează multe elemente tipice BMW, cum ar fi partea frontală lungă, stâlpii A foarte înclinaţi, suprafeţele vitrate alungite, habitaclul „împins” către spate şi consola posterioară scurtă.

Interiorul este burduşit cu materiale premium, iar paleta de culori aleasă demonstrează priceperea casei Pininfarina. Pielea în două nuanţe (negru şi maro tabac) este furnizată de italienii de la Foglizzo, pe-alocuri se foloseşte pinul Kauri (un lemn de esenţă rară din Noua Zeelandă) ca element decorativ, acompaniat de aluminiu, crom negru şi lână gri.

BMW nu a confirmat oficial că Gran Lusso Coupe anunţă renaşterea lui Serie 8, însă admite că, pentru a intra în producţia de serie, studiul ar necesita modificări minime. Pe de altă parte, site-ul american Autoweek, citând surse din cadrul companiei, susţine că sunt şanse destul mari ca Serie 8 să primească undă verde.

Rămâne de văzut dacă sursele yankeilor sunt de încredere, dar cert este că noul limbaj de design are potenţial.

Sursa: BMW via CarscoopsAutoweek


Error thrown

Cannot use object of type stdClass as array