Brabus B63S 700 Widestar: supercar tot-teren

O trăsătură evidentă a industriei auto contemporane este inventivitatea pe care o manifestă la combinarea diferitelor tipuri de maşini. Dintr-un sedan şi un coupe, de exemplu, rezultă aşa numitul coupe “4-door”. Apoi, dacă vrei ce e mai bun din lumea coupe-urilor şi cabrioletelor, cumperi un – exact – coupe-cabrio. Ce rezultă, însă, dacă amesteci un supercar cu un SUV? Cu siguranţă, ceva de genul lui Brabus B63S 700 Widestar.

Cel mai nou program de tuning al preparatorului din Bottrop vizează două tot-teren-uri Mercedes: ML şi GL. Ambele posedă semnalmentele unei personalităţi brutale – roţi colosale, cu jante de 23 inch, evacuări de grosimea braţului, prize de aer ostentative –, dar, sincer, nimic nu te poate pregăti pentru ceea ce urmează.

Şi asta pentru că, sub fiecare capotă, aşteaptă un V8 twin-turbo cu conducte de admisie aurite (pentru dispersarea căldurii, nu pentru show), ce produce 700 CP şi 960 Nm.

Prima cifră este identică cu puterea menţionată în fişa lui Lamborghini Aventador; cea de-a doua, probabil, familiară constructorilor de portavioane. Lăsând gluma deoparte, vorbim despre doi giganţi cu aerodinamică de zid, capabili să atingă 100 km/h în 4,4-4,6 secunde (prima valoare este valabilă pentru ML BRABUS B63S 700, cea de-a doua pentru GL) şi o viteză maximă de 300 km/h (limitată electronic).

Cine trece peste asta, dă peste… partea bună a lucrurilor: călătoria nu va fi întreruptă de primul drum mai denivelat. În plus, nici un supercar nu poate transporta până la şapte oameni spre punctul de destinaţie.

Cât despre calitatea execuţiei, Brabus are suficientă încredere în angajaţii săi încât să livreze kit-ul B63S 700 cu o garanţie de trei ani (sau 100.000 km). Liber la exces. De SUV…

Sursa: Brabus

Error thrown

Cannot use object of type stdClass as array