Maserati GranCabrio MC Novitec Tridente: cabrio şi supercar

Maserati GranCabrio nu mai este la prima tinereţe, dar italienii ştiu să-l menţină în atenţie: anul trecut, la Salonul Auto de la Paris, au prezentat versiunea MC – cel mai sportiv cabriolet produs vreodată sub semnul Tridentului. Şi totuşi, se poate şi mai bine. Intră în scenă Maserati GranCabrio MC Novitec Tridente.

În ciuda numelui cu rezonanţe latine, Novitec Tridente – specialistul în modele Maserati al mai binecunoscutului grup Novitec – este un tuner cât se poate de german; în consecinţă, tot ce intră pe mâna angajaţilor are tendinţa să devină extrem. Maserati GranCabrio MC nu face excepţie: graţie unui kit de supraalimentare cu compresor mecanic, puterea V8-ului de 4,7 litri a crescut de la 460 CP la 646 CP!

Cuplul a urcat la rându-i la 624 Nm (de la 520 Nm), astfel că superba decapotabilă a căpătat valenţe de supercar: acceleraţia de la 0 la 100 km/h durează doar 3,9 secunde (4,9 secunde în cazul modelului de serie), iar viteza maximă este de 305 km/h (“doar” 289 km/h în cazul versiunii standard).

În afara kit-ului de motor, Novitec Tridente pune la dispoziţie un pachet complet de modificări tehnico-estetice, din care nu lipsesc roţile supradimensionate (jantele din faţă au 21 inch, iar cele posterioare – 22 inch), sistemul de evacuare cu ţevi precum cele de tun, suspensia sport ajustabilă (garda la sol poate coborî sau urca cu 40 mm la o simplă apăsare de buton) şi, bineînţeles, bodykit-ul ca armă anti-anonimat.

Novitec Tridente nu a comunicat un preţ pentru întregul program de tuning, dar a ţinut să menţioneze că modificările la motor impun un transfer bancar de 23.900 de euro. Fără TVA.

Sursă: Novitec Tridente

Error thrown

Cannot use object of type stdClass as array