Meridian Signature Reference: filarmonica Range Rover

Teoretic, fiecare maşină posedă doi furnizori de sunete: motorul şi sistemul audio. Şi, exceptând modelele sport şi supersport – ale căror motoare sunt capabile de “partituri” extrem de emoţionante –, doar în interiorul ultimului se combină notele de aşa manieră, încât rezultă ceea ce noi numim muzică. Când vine însă vorba despre calitatea sunetului, puţine dispozitive din industrie se pot lăuda cu performanţele lui Meridian Signature Reference sistemul audio 3D surround instalat pe noul Range Rover.

Din capul locului, trebuie spus un lucru: Meridian Signature Reference nu este pentru oricine. Şi nu o spunem invocând problema preţului, ci pe cea a logicii investiţiei. Serios: marea majoritate a clienţilor noului Range Rover vor fi pe deplin satisfăcuţi de performanţele sistemului “basic”. În definitiv, vorbim de 13 difuzoare, 380 W şi tehnologii de genul Meridian Cabin Correction (aceasta optimizează sunetul în funcţie de acustica habitaclului) şi Digital Dither Shaping (menită să fluidizeze schimbările apărute la nivelul semnalelor digitale şi, astfel, să păstreze atmosfera originală a fiecărei înregistrări).

Apoi, din cei rămaşi, un procent consistent de pasionaţi va opta pentru sistemul surround cu 19 difuzoare, de 825 W, dotat cu tehnologia Trifield – o reţetă unică de armonizare a sunetelor produse de canalele centrale şi cele surround cu notele redate de canalele stânga şi dreapta, în vederea obţinerii unei experienţe acustice similare celei dintr-o sală de concert.

Adevăraţii melomani, însă, nu vor accepta nimic sub perfecţiunea celor 1.700 W ai lui Meridian Signature Reference. A cărui dezvoltare a avut la bază două obiective majore: 1) obţinerea unei audiţii desăvârşite indiferent de locul pe care-l ocupă pasagerul; 2) respectarea, până la cel mai mic detaliu, a autenticităţii instrumentaţiei, vocilor şi acusticii sălilor de înregistrare.

Pentru asta, specialiştii lui Meridian au calculat dispunerea strategică a nu mai puţin de 29 de difuzoare (23 de difuzoare în cazul lui Range Rover Sport), patru dintre acestea fiind montate în… plafon. Alături de alte şase boxe, poziţionate în zona cefelor pasagerilor din spate, ele creează un efect 3D unic în industrie, descris, de către cei mai mulţi, drept o “teleportare” la concertul solistului, trupei sau orchestrei preferate. În cele mai bune locuri posibile.

Alţii, în schimb, spun că, mai degrabă, rămâi cu impresia organizării evenimentului chiar în habitaclul tot-teren-ului britanic. Oricum ar fi, e sublim…

Concluzie

Nu încape îndoială: majoritatea celor interesaţi de serviciile lui Range Rover (sau Range Rover Sport) vor considera sistemul Meridian Signature Reference drept un moft. Ceea ce, între noi fie vorba, e normal. Muzica bună şi audiţia perfectă nu sunt pasiuni de drept comun, drept pentru care recomandăm cheltuirea celor peste 5.000 de euro pe orice alt element care, în momentul achiziţiei, satisface o nevoie dată.

În defavoarea bijuteriei 3D acţionează, probabil, şi temeiul recuperării dificile a investitiţiei făcute, la momentul revânzării vehiculului; pe de altă parte, când a meritat, vreodată, să treci pasiunea prin filtrul raţiunii? Mai ales dacă eşti un împătimit al celei de-a patra arte, ştii deja răspunsul. Şi mai ştii că 5.000 este, până la urmă, doar o cifră.

Sursa: Meridian, Land Rover

Error thrown

Cannot use object of type stdClass as array