Pantofi cu toc retractabil: sigură la volan, elegantă oriunde

Femeile o ştiu prea bine: şofatul în pantofi cu toc – în special cei de tip “cui” – nu este deloc uşor. Iar asta n-ar fi nimic, pe lângă faptul că este foarte periculos. Potrivit unei statistici, aproximativ 80% din şoferiţele britanice poartă încălţăminte neadecvată la volan, iar 10% dintre ele au admis fie că au avut un accident, fie că au fost foarte aproape să-l producă din cauză că tocul a alunecat ori a rămas prins între pedale.

O soluţie ar fi încălţămintea sport, dar, odată părăsit habitaclul, femeile pierd orice şansă de a rămâne elegante. Iar, în lumea reprezentantelor sexului frumos, acesta este un mare tabu. Ei bine, problema are o rezolvare mai bună. De fapt, cea mai bună: pantofi cu toc retractabil.

Invenţie a companiei Sheilas’ Wheels, încălţămintea-minune – botezată Sheila Driving Heel – este dotată cu un toc-cui pliabil, ce transformă pantoful într-o soi espadrilă luxoasă (şi invers). Aşadar, adio accidente stupide şi, la fel de important, ţinuta vestimentară nu are de suferit.

Sheilas’ Wheels spune că, în formatul compact, pantofii oferă un confort sporit la nivelul genunchilor şi spatelui; astfel, şofatul poate redeveni ceea ce era odinioară: o activitate plăcută şi relaxantă. În plus, talpa este confecţionată dintr-un material aderent, ce previne alunecarea piciorului de pe pedale. Preţul? 99 de euro.

Există totuşi şi alte companii care oferă răspunsuri la problema tocurilor înalte. Camileon Heels, de exemplu, propune un sistem care transformă “cuiul” într-un toc mai mic, dar cu o suprafaţă de apăsare mai mare. Chiar dacă nu este la fel de eficient ca Sheila Driving Heel, creaţia lui Sean Flannery oferă cam aceleaşi avantaje şi, în plus, are un preţ decent: deşi modelul iniţial se vindea cu 450 $, azi se pot găsi diverse sortimente la preţuri de sub 100 $.

În sfârşit, cei de la Day2Night au mers pe mâna unui set de cinci tocuri interschimbabile, de mărimi diferite, care pot fi ataşate în doi timpi şi trei mişcări. Preţul unui perechi de pantofi? Minimum 150 $.

Aşadar, dacă eşti femeie şi nu vrei să ai emoţii la volan, dar nici să renunţi la eleganţă, acum ştii că există soluţii pentru tine.

Surse: Camileaon Heels, Day2Night, HubPages, Treehugger

Error thrown

Cannot use object of type stdClass as array