Porsche, ca stil de viaţă: Tequipment şi Porsche Design

Propunerile cu care vin în prezent mărcile Tequipment şi Porsche Design constituie cea mai bună dovadă că spiritul creativ autentic nu cunoaşte limite. Ideile pe care, cu decenii în urmă, le-au materializat Ferdinand Porsche şi, ulterior, Ferdinand Alexander Porsche au avut un efect de bulgăre de zăpadă ce se transformă în avalanşă. Prin specificul conceptual al obiectelor pe care le comercializează, Tequipment şi Porsche Design completează perfect caracterul automobilelor Porsche. Stil, performanţă şi personalitate, toate aceste trei laturi definitorii esenţiale ale mărcii Porsche, capătă valenţe extinse în patrimoniul vestimentaţiei şi accesoriilor disponibile sub semnăturile Porsche Design şi Tequipment.

Porsche, ca stil de viaţă: Tequipment şi Porsche Design

Toate automobilele din gama Porsche pot primi accesorii şi dotări speciale furnizate de către Tequipment. Acestea adaugă acea tuşă de rafinament şi funcţionalitate la nivel de detaliu pe care producţia de serie într-o uzină, oricât de avansată ar fi din punct de vedere tehnic, nu le poate oferi. Portbagajele pentru pavilion, cu tot cu accesoriile de ancorare, au fost proiectate pentru a se integra estetic şi aerodinamic în conceptul automobilelor respective. Un bun exemplu în acest sens este portbagajul asociat modelelor SUV Porsche Macan. Dinamismul maşinii este reflectat şi la nivelul acestui accesoriu printr-un design fluid, cu tratare minimalistă şi optimizare funcţională evidentă. La fel se poate spune şi despre elementele destinate transportului de biciclete, oferit atât la automobilele sport din gama Porsche, cât şi la celelalte: nimic superflu în privinţa formei şi componentelor, inginerie de înaltă clasă vizibilă în fiecare detaliu. Trecând la tema bagajelor transportate înăuntru, aici remarcăm noul set de genţi special proiectate pentru a exploata optim spaţiul util limitat pe care îl oferă modelul sportiv Porsche 918. Setul reuneşte cinci piese impresionante prin design şi calitatea fabricaţiei.

Porsche, ca stil de viaţă: Tequipment şi Porsche Design

Tot Tequipment se ocupă şi cu furnizarea unor componente tehnice speciale pentru automobilele Porsche. De la limuzina Panamera şi până la supersportivul 911 GT3, ţi se oferă posibilitatea de a ridica nivelul funcţional şi stilistic al maşinii. Covoraşele şi elementele de finisare personalizate pentru Panamera au un cert rol de conservare a aspectului maşinii, în timp ce frigiderul integrat în cotiera din spate şi frânele ceramice plusează pe latura funcţională. La cealaltă extremă menţionată, jantele cu prindere unică centrală, oglinzile retrovizoare cu carcase aerodinamice şi flapsurile de pe grila motorului conferă maşinii în configuraţie de stradă un specific competiţonal accentuat.

Porsche, ca stil de viaţă: Tequipment şi Porsche Design

Vestimentaţia Porsche Design lansată în colecţia de toamnă a anului 2014 are un caracter oarecum marţial, dat de îmbinarea culorii negre a majorităţii pieselor şi de abordarea aparent rigidă a croielii. Regăsim aici expresia performanţei, atât sub forma unor detalii funcţionale bine evidenţiate (fermoare, buzunare, linie minimalistă), cât şi a unei estetici de ansamblu impecabil puse la punct. Probabil că unii dintre privitori vor fi tentaţi să asocieze noul stil al vestomentaţiei Porsche design cu ceea ce au văzut în filmele seriei Matrix. Bineînţeles, şi acolo era vorba despre depăşirea limitelor obişnuite ale existenţei, dar în condiţiile unui scenariu mult mai dur decât ar presupune viaţa posesorilor de automobile Porsche.

Porsche, ca stil de viaţă: Tequipment şi Porsche Design

Înainte de a încheia, amintim că Porsche Design mai propune ceasuri, ochelari de soare, instrumente de scris şi alte obiecte atractive pentru cei care doresc să ducă o viaţă stilată conform viziunii Porsche. Toate aceste lucruri vin firesc în completarea automobilelor Porsche şi a exigenţelor conexe legate de o viaţă modernă dinamică, conturând la scară extinsă ceva ce s-ar putea numi, fără exagerare, Universul Porsche.

Error thrown

Cannot use object of type stdClass as array