Smartphone Bentley by Vertu: veriga lipsă

Cheile mașinii, ceasul de mână și telefonul mobil. Cam asta lași pe măsuța din sufragerie, înainte să strivești pernele moi ale canapelei. Conștientizat sau nu, gestul marchează finalul încă unei zile de lucru, un soi de gong care anunță că, între înșirarea celor trei obiecte și orele de somn, ai ceva timp și pentru tine. În definitiv, afacerea îți merge, vorba aceea, de la excepțional în sus, iar stilul de viață pe care încerci să ți-l impui devine parte a imaginii captate de ceilalți. Dacă se mai întâmplă și ca tu, cel ce ne citești acum, să fii un fan Bentley cu dovezi în garaj și la încheietura palmei, atunci e simplu: ultimii pași pe care-i mai ai de făcut sunt cei care te poartă spre achiziționarea unui smartphone Bentley by Vertu.

Acum trei săptămâni, puteai vizualiza pe acest blog o pagină dedicată ceasurilor cu tematică auto, topul respectiv incluzând și un superb exemplar creat de Breitling pentru a cinsti prezența V8-ului de sub capota lui Mulsanne. Dacă vrei, poți considera articolul de față drept o completare a acelor paragrafe, o invitație întru desăvârșirea statutului de admirator al mărcii britanice cu un element sesizabil în orice situație (fie ea din categoria „business” ori „pleasure”).

Dar, poate că situația este cel mai bine descrisă de Kevin Rose, membru al consiliului strategic pentru vânzări și marketing în cadrul Bentley Motors: „Parteneriatul dintre Bentley și Vertu permite clienților să experimenteze brand-ul Bentley atunci când nu se află în scaunul șoferului. Designul și materialele folosite la crearea telefonului, alături de serviciile speciale pe care le oferă, conținutul integrat și tehnologia de înaltă performanță, reflectă ceea ce Bentley și Vertu reprezintă în accepțiunea clienților”. Așadar, spre deosebire de anterior prezentatul Porsche Design P’ 9983, mobilul creat pentru firma din Crewe are tot ce-i trebuie pentru a fi catalogat drept „ultimul răcnet”. Hai să vezi despre ce este vorba.

smartphone bentley by vertu

Piele, metal și sticlă. Și totuși, nu e mașină…

Rod al primei colaborări dintre cele două companii – parteneriatul se va întinde, apropo, pe o durată de cinci ani –, dispozitivul începe promițător operațiunea de scoatere a proprietarului din anonimat, etalând un posterior „tapisat” cu piele de vițel cusută în stil diamant – tratament de care au parte și scaunele mașinilor Bentley de top. Finețea texturii naturale intră într-un contrast puternic, dar indubitabil de bun-gust cu marginile din titan moletate, în timp ce „insula” din același metal, gravată și inserată între suprafețele din piele, înglobează o plăcuță ce ascunde numele meșterului care a construit aparatul. Da, întocmai ca moda tăblițelor de pe motoare.

Acuma – dacă ți se pare că ai mai văzut pe undeva designul acesta, să știi că ai dreptate: mobilul dedicat lui Bentley este o versiune specială a gamei Signature Touch, anunțată de Vertu la începutul acestei veri. Dincolo de evidentele diferențe de aspect, mai trebuie notată și remodelarea discretă a tradiționalei „perne” de ceramică, în cazul de față ceva mai mare și mai strălucitoare. Deh, trebuia să reflecte caracterul sofisticat al mărcii din Crewe…

Bineînțeles, logo-ul „B”-ului zburător este și el prezent pe carcasa telefonului, fiind lipit atât pe peticul de piele de la baza display-ului de 4,7 inch, protejat cu geam din safir, cât și pe tocul din același material ce însoțește fiecare aparat. Dar specialul nu este doar la suprafață…

smartphone bentley by vertu

Servicii à la Vertu

Fiecare telefon mobil construit de faimosul brand britanic oferă o serie de servicii specifice, unice în industrie, de care beneficiază și dispozitivul creat pentru Bentley. De exemplu, foarte apreciatul serviciu de „concierge”, inițiat printr-o simplă apăsare de buton: acesta activează asistentul personal oferit de companie, pregătit să răspundă la aproape orice întrebare și să rezolve aproape fiecare misiune încredințată (de la recomandări de cadouri și până la rezervări de mese în restaurantele exclusiviste). Programul de lucru? Evident, 24 de ore din 24.

Apoi este Vertu „Life”, ce oferă fericitului posesor de mobil Bentley by Vertu posibilitatea accesării unor evenimente cu circuit închis, precum și pătrunderii în cluburi exclusiviste. Te-ai gândit vreodată să participi la un after-party unde se intră doar pe bază de invitație specială? Vertu „Life” rezolvă problema. Vrei să intri în posesia unui pachet VIP la vreun eveniment sportiv de talie mondială (finală de UEFA Champions League, unul din Marele Premii de Formula 1 etc)? Pentru asta există Vertu „Life”. Iar viața nu poate fi mai frumoasă, nu? Probabil, dar poate deveni mai sigură…

În acest sens, a fost creat serviciul Vertu „Certainty”, prin intermediul căruia toate datele salvate în memoria telefonului sunt protejate cu ajutorul unor instrumente specifice, gândite de cei mai buni specialiști în domeniu. Iar printre ele se află atât programul antivirus și anti-furt de informații al celor de la Kaspersky, cât și binecunoscutul sistem de criptare a comunicației Silent Circle. Ar mai fi ceva? Da: „Vertu for Bentley”.

Acesta este, ai ghicit, un serviciu special creat pentru telefonul despre care discutăm. Cu ajutorul lui, clienții producătorului auto de lux vor putea accesa toate articolele emise de departamentul specific al companiei, vor putea afla despre ofertele dealerilor și le vor fi recomandate anumite rute pentru călătoriile lor; de asemenea, vor lua la cunoștință despre diverse evenimente dedicate produselor Bentley și vor conspecta ultimele impresii ale celorlalți deținători de automobile Bentley. Doar vorbim despre o mare familie, nu?

smartphone bentley by vertu

Performanțe de top

Vertu nu a fost recunoscut niciodată pentru performanțele telefoanelor sale – dimpotrivă, multe dintre modele anterioare au fost dotate cu tehnologii depășite de ani de zile –, însă acest Signature Touch dedicat clienților Bentley este o binevenită excepție. De exemplu, sistemul de operare Android rulează în penultima versiune (4.4, a.k.a. KitKat), iar procesorul quad-core Qualcomm Snapdragon 801 este tactat la 2.3GHz, informațiile fiind stocate de memoria internă cu o capacitate de 64GB.

La rândul său, display-ul full-HD (1080p) oferă o densitate peste medie a pixelilor (473 dPi, mai exact), iar camera principală de 13 megapixeli, cu funcție autofocus și bliț cu tehnologie LED – mai este disponibilă încă o cameră frontală, de 2,1 MP – a fost dezvoltată împreună cu experții de la Hasselblad. Cât despre sunet, ce să mai vorbim: deși vorbim despre un dispozitiv de numai 145 mm lungime, 69 mm lățime, 10,65 mm grosime și 192 g greutate, implementarea difuzoarelor surround sound de 11×15 mm și colaborarea cu specialiștii de Bang & Olufsen promit o redare a sunetului apropiată de calitatea aparatelor specializate.

Practic, singurul motiv de îngrijorare vine din partea acumulatorilor litiu-ion: deși Vertu vorbește despre o autonomie de 15 ore și jumătate pentru convorbiri și 380 de ore în modul stand-by, realitatea va fi, destul de probabil, cu totul alta. Dovada? Cei numai 2.275 mAh ai bateriei, puțini în comparație cu alte telefoane din această categorie. Măcar încărcarea se face wireless

smartphone bentley by vertu

Prețul și… un verdict

Probabil deja te aștepți ca fiecare smartphone Vertu by Bentley să aibă un preț extrem de piperat. Ca atare, nu te mai ținem pe jar: pe etichetele tuturor celor 2.000 de unități planificate a fi construite va fi scrisă o sumă (minimă) de 12.500 de euro. Sau 10.700 de lire sterline, sau 17.100 de dolari, în funcție de teritoriul unde vor fi distribuite, începând cu luna octombrie a acestui an.

Desigur, știi bine că merită fiecare bănuț. Dincolo de exclusivitatea seriei limitate, a materialelor folosite, serviciile unice oferite și renumelui companiilor implicate în crearea sa, acesta este genul de obiect care, pur și simplu, se transformă în cheia de acces spre un alt nivel. Așa cum se întâmplă cu… cheile mașinii și ceasul de la mână, așezate cu puțin timp în urmă pe masă. Iar lucrul acesta, domnule, nu are preț…

Sursa: Bentley

Error thrown

Cannot use object of type stdClass as array