Video: BMW i8 vs BMW M4 Coupe

Am fi putut să scriem, la fel de bine, prezentul vs viitor. Sau să sugerăm momentul de predare a ștafetei, executată ca la carte de team-ul bavarez: lin, cursiv, fără riscuri în transferul de responsabilitate pe umerii celui care duce cursa mai departe. Dar nu este tocmai așa, deși, văzând ambii combatanți în același stop-cadru, ai impresia că, pentru unul din ei, competiția este pe cale să se încheie. Ba mai mult, că este ultimul reprezentant al unei dinastii glorioase, care n-a reușit însă să țină pasul cu schimbările din jur. Nu – dacă-l întrebi pe BMW, cele două sportive din clipul de mai jos activează în ligi diferite și, ca atare, se adresează unor cercuri de clienți absolut distincte; pe de altă parte, nu e mai puțin adevărat că, din anumite puncte de vedere, sunt al naibii de asemănătoare. Motiv pentru care au fost puse într-un face-off de zile mari, motiv pentru care trebuie să vezi meciul BMW i8 vs BMW M4 Coupe.

Unul este un grand tourer tradițional, având patru locuri confortabile (evident, cu un plus pentru cele din față), un portbagaj încăpător și un propulsor convențional, montat undeva între parbriz și blocurile optice frontale; celălalt, în schimb, arată ca un supercar și… este construit întocmai, etalând o caroserie din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), un habitaclu cu numai două locuri – accesibile, nota bene, printr-o pereche de uși-foarfecă – și două motoare, dintre care unul poziționat deasupra punții spate. Da, două: în cazul în care n-ai citit nimic legat de industria auto în ultimul an și jumătate, BMW i8, căci despre el este vorba, face parte din specia sportivelor hibride; ca atare, înglobează atât un agregat convențional (animând roțile posterioare), cât și unul electric (însărcinat cu mișcarea roților din față).

BMW i8 vs BMW M4 Coupe

Apoi, este prețul: M4 Coupe costă, în Germania, 72.500 de euro (cost de bază cu TVA, în Germania), în timp ce bolidul ecologic „pleacă” de la 126.000 de euro; așadar, i8 este, mai degrabă, un adversar pentru Porsche 911, de a cărui „rețetă” se apropie inclusiv din punct de vedere conceptual. Dar cam atât despre diferențele majore dintre M4 Coupe și i8: acum, să vedem ce i-a determinat pe băieții de la Autocar să organizeze acest face-off. În primul rând – și exceptând factura ecologică, deloc interesantă în acest caz –, ar fi performanțele: deși are cu 69 CP mai puțin (e adevărat, cuplul e o idee mai mare – 570 vs 550 Nm), i8 anulează acest deficit prin faptul că este cu 87 kg mai ușor și, în plus, „trage” cu toate roțile.

Rezultatul? Timpii necesari atingerii primei viteze formată din trei cifre sunt aproape identici, 4,3 secunde pentru M4 Coupe și 4,4 secunde pentru i8, o diferență ceva mai clară în favoarea primului fiind posibilă doar dacă se bifează transmisia robotizată cu ambreiaj dublu (caz în care performanța se ameliorează cu 0,2 secunde). Grație limitatorului electronic, viteza maximă este similară în ambele cazuri – 250 km/h –, așa că totul se reduce la o problemă de agilitate și… senzații la volan. Bineînțeles, cum acestea nu sunt lucruri care merită descrise, ci doar trăite, cea mai eficientă metodă de a le înțelege, în lipsa celei ideale, rămâne informația video. Fără alte adăugiri, dăm cuvântul specialistului Steve Sutcliffe, maestrul de ceremonii al acestui super-duel. Vizionare plăcută!

Sursa: Autocar

Error thrown

Cannot use object of type stdClass as array