Volkswagen Transporter ABT Sportsline: echipa de şoc

Dacă, într-o bună zi, indivizii de la Hollywood vor hotărî să creeze încă un remake al celebrului serial „Echipa de şoc” („The A-Team”), vor avea de unde alege: toate cele trei concerne din Detroit oferă minivanuri şi dubiţe generos dimensionate, foarte uşor de customizat. Dar dacă am avea un foileton cu o tematică similară, aici, în Europa? În acest caz, maşina-vedetă ar putea fi cea din imagine: Volkswagen Transporter ABT Sportsline.

Glumim, desigur: „Echipa de şoc” este o producţie americană şi trebuie să rămână aşa; în schimb, fiecare Volkswagen Transporter modificat de ABT este dedicat oricui posedă: a) o familie numeroasă (sau un grup de prieteni care-l însoţesc peste tot); b) o gamă variată de explicaţii, des utilizate pentru a-şi motiva graba.

Ceea ce vrem să spunem, mai exact, este că modelele Volkswagen Transporter ABT Sportsline sunt mai rapide decât te lasă să crezi mărimea lor şi designul blajin. Sigur, nu vorbim despre un „super-van” (creat, de obicei, când proprietarul decide să instaleze un motor boxer de Porsche deasupra punţii spate; nu râde – sunt mulţi asemenea mutanţi pe străzile din Germania), dar asta pentru că tunerul din Kempten a dorit, în primul rând, să realizeze un kit de calitate. La care, apropo, se oferă garanţie.

volkswagen transporter abt sportsline

ABT promovează două programe, dedicate propulsorului diesel de doi litri, respectiv consumatorului de benzină cu aceeaşi cilindree. Referitor la primul, acesta dezvoltă, în cea mai energică versiune de serie, 180 CP şi 400 Nm; ei bine, după intervenţia specialiştilor ABT, ajunge la 200 CP şi 440 Nm. Atenţie! T5-ul tău poate fi echipat cu oricare dintre variantele de putere ale lui 2.0 TDI: preparatorul german a pregătit o „reţetă” pentru fiecare.

De partea cealaltă, puţinii clienţi ai „benzinarului” 2.0 TSI de 204 CP vor fi fericiţi să afle că intervenţia tehnică duce totalul la 240 CP. Din păcate, ABT Sportsline nu a furnizat informaţii referitoare la performanţele maşinilor; în schimb, a ţinut să precizeze că upgrade-ul vizual (jante, spoilere, şorţuri laterale, evacuări cvadruple etc) este însoţit, la cerere, de o revizuire completă a trenului de rulare. Altfel spus, maşina va fi echipată cu suspensii sport, gata să susţină un ritm de model sport pe o suită de serpentine. Ăsta da şoc!

volkswagen transporter abt sportsline

Sursa: ABT Sportsline

Error thrown

Cannot use object of type stdClass as array